Kort film om Verksamhetsberättelse för Queen teuta

Kort film som beskriver verksamheten för vår förening, Albanska Centret Queen Teuta i Göteborg.

Vår förening, Albanska Centret Queen Teuta i Göteborg har anordnat eller medverkat till flera olika aktiviteter och kulturevenemang.

Firandet av den albanska flagan

Under verksamhetsåret 2018 gjorde föreningen förberedelser inför firandet av albanska statens 106-årsdag. Under evenemanget som hölls på Mötesplats Göteborg den 1 december 2018 premiärvisades dokumentärfilmen Ullmar Kvick inför publik, släpptes en bok av författaren Gladiola Jorbus, efterföljt av en recension av Sokol Demaku och Diellza Partini.

Internationella barndagen

Den 3 juni 2017 högtidlighölls internationella barndagen där barn i alla åldrar deltog i ett program som innehöll brevskrivning till mor- och farföräldrar med en hel del dans och sång. Barnen bjöds på mat och fika.

temadag med våra medlemmar

Albanska Centret Queen Teuta organiserade temadag med sina medlemmar angående integrationen. Utmaningarna med integrationen i den svenska samhälle, vilka kulturella värderingar och förväntningar finns det på hur beteenden och vad som anses vara bra eller mindre bra och hur dessa faktorer påverkar vårt sätt att kommunicera med varandra. Är språket grundförutsättningen till integration?

Firandet av den albanska flagan

Den 25 november 2017 högtidlighölls Albaniens 105 årsdag. Med anledning därav ordnade Albanska Centret Queen Teuta en temakväll med mottot Albanien 105 år idag. En bedrift eller en utmaning.

jultomte bjuder på julstämning

I samband med jul och det stundande nyårsfirandet höll vårt center barnevenemanget I avvaktan på den albanska tomten, en av barnen älskad tradition där de utöver god mat och dryck får varsin julklapp av tomten.

Close Menu